Упражнения в домашни условия подобряващи представянето при конна езда

Ние работим със всякакъв тип клиенти: деца, възрастни, спортисти и хора не обичащи друг вид физическо натоварване освен конната езда.
Често клиентите нямат достачно добра физическа форма, като това ни пречи за провеждането на обучението по езда с максимална ефективност.
Най честите проблеми са : при качването на коня и умора на краката при по иннтезивно обучение за овладяване на алюрите.
Както повечето се досещате проблемът е в мускулите на краката и по-точно четириглавия бедрен мускул, двуглавия бедрен мускул, големия седелащен мускул и мускулите отговарящи за събирането на краката ( аддуктори ).

Моето лично мнение, че проблема се оправя с по-честа езда поради специфичното натоварване и никои упражнения няма да  имат абсолютно аналогично действие.
НО

 Много от клиентите не могат да си позволят по- чести посещения, поради различни причини и те задават въпроса, какво могат да изпълняват като упражнения в домашни условия, за да се чувстват и справят по- добре докато са на коня.
Ето нашето предложение за упражнения без нужда от закупуване на уреди:

 1. Качване на стол - виж тук
Вместо лежанка може да използвате всеки стол. Упражнението ще ви помогне за по-лесно качване от стреме, както ще подобри възможността да яздите по- продължително в облекчен тръс и скокови седеж.

2. Притискане на възглавница с колена - виж тук
Упражнението ще ви позволи да имате по-добър баланс а след време да можете по- пълноценно да използвате шенкела една от основните помощи в конната езда
На снимката е показана топка, която вие ще замените със сгъната на две възглавница. Изпълнявате го в няколко варианта:

- легнали
- изправени
- с постояно стискане и отпускане
- със задържане по 30 сек.

Ето и бройките в които трябва да се изпълняват упражненията:

Упражнение 1 -  4 пъти по 15 повторения на  крак през интервали от 30 сек

Упражнени 2 вариант легнали : 4 пъти по 30 стисвания през 30 сек, почивка 1 минути и 4 пъти редуване на задържане натиска  30 сек с 30 сек почивка

Упражнени 2 вариант изправени: аналогично на упражнението в легнал вариант

Препоръвам изпълнението на упражнения през ден.