Закупуване на първи кон

Решили сте да направите важна стъпка в развитието си на ездач – закупуването на първи личен кон.
Най – важното качество на вашият първи кон -  спокойно поведение.

Може би ви харесва идеята енергично животно със характер да ви бъде спътник, но ако това е първия ви кон, трябва да изберете такъв, с който ще бъде лесно и безопасно да продължите своето развитие като ездач.
Това означава, че трябва да обърнете голямо внимание на това как се движи по време на езда и как се води конят от ръка.
 Търсете спокоен темперамент и търпение. Ако конят изглежда  агресивен, впечатлителен или тревожен, той може да не е подходящ за вас като начинаещ.
 Можете да отхвърлите много от предложения за продажба, без посещавате конюшните, само като вгледате или вслушате във фразите, които използват продавачите.
 Например „ конят е с добри заложби за .......“
 Това може да означава неприятности, тъй като подсказва, че конят всъщност не е „готов“. Изисква повече обучение. „Започнал“ означава същото.
 Вие не сте експерт треньор на коне, вие сте човек, търсещ първия си кон, така че не искате да сте човекът, който се бори да завърши обучението. Повярвайте това все още не ви е по възможностите.
 
Ако рекламата оказва някакви умения по отношение на бъдещия собственик на коня, обърнете внимание и на това.
Например, подходящ за „среден ездач“ или „напреднал ездач“ е достатъчно ясно. Но някои фрази са малко по-мъгляви. Но това означава  едно и също нещо - конят ще бъде труден за управление за начинаещ.
 
Разчитано на тези знаци ще ви предпази от излишно разкарване и загуба на време. В никакъв случай обаче не закупувайте кон онлайн , колкото да е модерен този метод в момента за други стоки. Определено не искате това преживяване с кон.
 
Сигурно си мислите „Но аз съм горе-долу напреднал ездач.“ и „Защо не трябва да вземам кон на моето ниво?
 
Предлагам да помислите по- добре. Но все пак, това ще бъде вашият кон.
 
Искам обчаи да ви кажа : едно е да работите с кон, който изисква средно развити умения, когато с този кон работите само от време на време и работата на някой друг е да се грижи да му припомня, какво е правилна езда.
Но да работиш сам с кон с незатвърдени правилни навици за езда, е съвсем различен въпрос.
 Така че, по-добре е да се ориентирате към кон, който няма да бъде на ръба на вашите способности.