#gruemenu.grue

Напоследък промотираме по различни начини нашата конна база, това дава резултат и все повече нови хора опознават света на конете и ездата.

Но поради факта, че това са техните първи стъпки в тази непозната територия, често те идват неподходящо облечени и неподготвени.

Тъй като нашата конна база се намира в планината и ние предлагаме уестърн езда (планинска езда), то подходящо облекло често се намира във вашият гардероб. По надолу ще се постарая да опиша най-неподходящите облекла и да се обоснова защо. Лично ние нямаме никакви претенции, към това как да сте облечени, просто смятаме, че ако сте недобре подготвени няма да можете да се насладите напълно от приятно изживяване което ви очаква.

И така, ето кое, с какво би ви попречило:

1. Чехли или сандали - този тип обувки са отворени, слизането и качването от коня се осъществява в гориста местност. Има камъчета, клечки и други неща, които могат да наранят недобре защитеното ви ходило. Освен това чехлите не предлагат добро сцепление с ходилото.

2. Тесни панталони - обикновено  ги използват дамите. И макар да изглеждат прекрасно в тях, ги съветваме да се замислят как ще се осъществи качването на коня.

3. Пола - рядко се случва, мисля, че няма нужда да обяснявам причините за неудобството от езда с пола. Достатъчно е да си спомните, че във времената в които е било немислимо жената да е облечена с панталон е било измислено специално седло за нежния пол.

4. Долнища от твърде тънка или шушлякова материя - те не осигуряват необходимото сцепление със седлото,  а също не ви предпазват от по-груби детайли  (ако има такива )

5. Обувки с твърде голям грайфер - макар и тези обувки да  са по-подходящи за зимния период има клиент ( противно на тези с чехлите и сандалите ), които решават да се екипират по-добре. В случаят обаче те грешат. Макар и тези обувки да са подходящи за трекинг, те не са добър избор за конна езда. Причината е, че големият грайфер ви пречи да позиционирате добре ходилото на стремената.

За да ви улесня, ще ви посоча и избор на дрехи за начинаещи, които всеки от вас има в гардероба:

Здрави обувки с неголеми грайфер и език

Дънки

Памучна тениска

Лека връхна дреха ( да не забравяме, че това е планина, климатичните промени са бързи)

Сега след като знаете с какво да се екипирате ви очакваме в конна база „Драгалевци“ за да ви научим как да яздите.