Постел

Много собственици на коне ги оставят да почиват в помещения с под от цимент или тухли, те обаче трябва  да знаят, че за конете не е добре да пребивават в такива условия. Конете в конюшните се нуждаят от постел и през деня и нощта, по правило би трябвало да има разлика между нощен и дневен постел.

Пшеничната слама е най-добрият постел, но често е най-трудна за намиране и най - скъпа. Овесената слама за постел е твърде апетитна и конете биха яли от нея. Ечемичната слама е бодлива и дразни конската кожа, макар че ако е в комбинация с друга слама, грубите, бодливите осили обикновено са липсващи и я прави добър постел. Сламеното легло трябва да бъде с достатъчна дебелина. Грешно твърдение е че тънкото легло (да се стеснява, икономисва), поема много по-малко влага и много повече трябва да се отстрани.

 
Целта на дебелият нощен постел е да предразположи конет да лежат. Ако постелът е твърде тънък части от тялото на коня могат да лежат на голия под, което скоро ще доведе до нараняването на скакателните стави и лакти. Освен това на коня ще му е трудно да стане от пода (пода е хлъзгав) и няма никакво покритие, за което да се захване. Сламата трябва да бъде разпръсната добре при залагането и. Дневният постел се подменя чрез метене и издухване на пода и чиста слама останала след почистването се разпръсва отново. Нова слама се добавя вечерта, за дълбок нощен постел.
На много места се прави разлика между зимен и летен постел. Зимният се прави със смес от талаш и слама и целта му е да излъчва допълнителна топлина в резултат на взаимодействието на урината с долния слой на постела. Горният трябва системно да бъде подменян.
Много собственици на коне заменят сламата с талаш. Той трябва да е от едри частици и обезпрашен. Преимущество му е, че конете не го употребяват за храна. Трябва да се знае обаче, че в редки случай води до алергични реакции ( дразнене на очите, астматични пристъпи ). 
Всеки кон има свой особености и съответно при полагането на постела му трябва да се подходи индивидуално, по горните правила само очертават основните насоки и методи за осигуряване на добра подложка за конския бокс.